Ser ut att bli en bra tisdag med bl.a filmtittande på historian och skridskoåkning på idrotten. Kommer bli en rolig dag och tacka vet jag att vi slutar tidigt. Underbart.



Guuuud vad längesen jag var hos Sofia! Åkte hit under våran håltimme och det blev att vi stannade här båda två och skippade sista lektionen för att jobba hemma istället. Vi hade annars fått vänta i nästan 4 timmar och det är inte särskilt kul alls, inte för fem öre. Jag bestämde mig iallafall för att sova över här tills imorgon vilket är jättemysigt eftersom det var så längesen sist. Just nu käkar vi popcorn, dricker varm choklad och bara pratar. Vi går nog inte och lägger oss på ett tag tror jag och jag skulle tro att jag kommer vara helt slut imorgon bitti. Men men, en kort dag imorgon är det som gäller iallafall. Tur det. Kram på er!
 
<3



Gud, förra veckan var som bortblåst, bokstavligt talat. Det har verkligen blåst konstant i en vecka eller två nu. Dock har vi ju haft det fint med sol som lyst över hela landet så det har ju verkligen varit kanon. Ovanpå det så var jag bara i skolan två dagar förra veckan och det kändes som att jag hade helg i princip hela veckan. 
Iallafall, idag är det måndag igen och just nu är det svenska som gäller. Har även världens längsta håltimme inklusive lunch så det känns väl lite sådär att jag inte var hemma ifrån skolan idag istället för att behöva vänta på nästa lektion i mer än 3 timmar. Men men, vi underhåller oss här och kanske tar och käkar pizza, mums! Efter skolan bär det av hemåt och bara ta det lugnt. Kanske tar och redigerar lite bilder inför nästa fotolektion, annars inget större. Har lust att gå ut och springa, men tar nog och väntar med det tills jag är helt fri från förkylningen. Skulle tippa på att vara helt och hållet frisk under denna veckan, wiho!
 
                                 Hälsningar från oss denna måndagsmorgon! Vi hörs senare!






Efter att ha haft en härlig och lugn helg tillsammans med nära och kära så har jag nu nästan blivit frisk, wiho! Var väldigt snuvig igår kände jag och hade en del hosta, men idag har det nästan inte varit något alls. Har haft en god natts sömn och vaknade upp och kände mig bra idag. Dock har jag inte ätit ordentligt varken igår eller idag så jag har haft lite ont i magen till och från under dagen. Utöver det så känner jag mig riktigt bra och nu är det bara att plugga som gäller fram tills jag och familjen ska käka. 
 



Jajemän, än är jag förkyld med en snuva som aldrig vill upphöra och en himla rethosta, men idag lyckades jag iallafall pallra mig upp till skolan. Hade som tur var en riktigt lugn dag i skolan med filmtittande på lektionerna. Började klockan tjugo i 10 och slutade klockan 2 så det var en kort dag som tur var. På historian började vi kolla på en ny film som heter ''12 years a slave''. Har velat se den ett tag nu och än så länge tycker jag att den är bra, men dock väldigt hemsk. Vi ska se klart den på tisdag nästa vecka i skolan, men nu tar jag helg! WIHO.
 
Eftersom jag nästan aldrig tar kort längre så får det bli dessa typiska dator-bilderna, haha. Tycker ändå inte det ser ut som att jag är förkyld, tur det.



Usch, ligger i sängen och hostar och har mig med en go huvudvärk ovanpå det. Fick tagit mig en ipren förut så det känns lite bättre just nu iallafall. Har även börjar knarka halstabletter så förhoppningsvis lindrar det halsen någorlunda. Det blir att vara hemma ifrån skolan imorgon med, men hoppas på att vara någorlunda frisk framåt fredag och helgen då jag har planer. Men är jag inte frisk så blir det inget med det, vilket skulle vara väldigt tråkigt.. Men fokuserar på att bli frisk just nu iallafall. Det enda jag har ätit idag har varit frukost, ett äpple och choklad, så måste verkligen försöka få i mig något under kvällen och äta på bra på morgondagen. Det känns som att mat är den bästa medicinen och det är verkligen det jag behöver just nu. 
Ligger kvar i sängen ett tag till och sitter i skype med Amanda och Sofia. Dock har båda mystiskt försvunnit så just nu är det bara jag kvar, haha. Men men, de kommer nog snart tillbaka! Vi hörs imorgon!
 
Sötnosarna låg uppradade i mitt knä förut. Så himla mysigt + att de värmde mig, hihi. 



Igår spenderade jag och Fille hela dagen tillsammans i Nordstan i Göteborg. Vi som inte brukar vara där fick gå runt och leta efter alla affärer, gå fram och tillbaka hela tiden osv, haha. Det var en jättemysig dag och fick med mig en jacka/tröja med mig hem och underkläder. Resten gick åt att äta god mat, frozen youghurt och fylla på busskortet i sista stund. 
När jag vaknade igår hade jag lite ont i halsen men kände mig inte dålig på något sätt. Idag var det snarare raka motsatsen. Vaknade inatt av att jag hade så ont i halsen att jag inte kunde sova.. Detsamma var det imorse + huvudvärk och snuva, så det fick bli att stanna hemma ifrån skolan idag. Har brett ut mig i soffan med en stor filt och lite choklad och ska nog sätta på en film om en stund. Rätt skönt att få vara hemma ifrån skolan lite då och då. Vanligtvis är jag ju alltid där så oavsett om jag är sjuk eller inte så är det skönt att få vila ut ordentligt. Jag hoppas att ni får en härlig onsdag så hörs vi snart!
 
Det syns väl inte att jag älskar choklad eller? Nejdå, inte alls.
Supergod mat!



Vi har det bra här i sängen. Snart lägger jag mig för dagen och inväntar morgondagen då det blir en heldag i Göteborg, wiho!



En av de där dagarna då man slutade sent i skolan. En av de där dagarna då det inte kom någon buss och jag fick sitta och vänta i en timme på nästa buss. En av de där dagarna då jag inte har något bättre för mig än att sitta och ta selfies i soffan och ta mig lite ostbågar som den onyttiga personen jag är ibland. Trots detta har det varit en bra dag överlag och tacka vet jag att jag har studiedag imorgon. Då bär det av till Göteborg med Fille för en shoppingtur!



Enda och antagligen sista gången som jag faktiskt fick med blixtar på bild. Riktigt fint och kan inte fatta att bilderna togs för snart 1 år sedan. GUD vad tiden går fort..






Efter att ha haft en riktigt härlig och rolig helg har jag äntligen tid för att blogga lite. Hade tänkt att göra det igår kväll efter att jag kommit hem, men jag var helt slut och gick faktiskt och la mig i 2 timmar. Riktigt skönt att få vila ut och sova länge idag. Men iallafall. I fredags var det konsert där vi fotograferade och filmade. Kändes att det gick hyfsat bra, men var dock lite okoncentrerad och allt gick så fort, men jag bara hoppas på att jag fick några bra bilder iallafall. Efter det käkade vi pizza innan vi drog på våran klassfest! Vi var inte särskilt taggade under konserten, men när vi väl hade fått i oss mat och kommit dit så tyckte vi att det skulle bli riktigt roligt, och det blev det också! Hade verkligen en superrolig kväll/natt med min härliga klass och det känns så kul att vi har kommit varandra närmre under tvåan och att vi kan göra sånt här utanför skolan tillsammans. Det kändes inte som att vi alltid kunde göra det i ettan, men nu är det mycket bättre och det känns jättebra. Kom hem på eftermiddagen igår och var som sagt helt slut. Vi sov över hos Andreas där jag, Robin och Tobbe sov tillsammans i en 90-säng, vilket blev väldigt trångt, haha. Amanda, Natasha, Andreas och Sebbe delade på en 1.20 säng, vilket också var riktigt trångt för alla, haha. Ingen sov speciellt bra och så vaknade alla vid typ 8 och vi gick i princip upp då bara en liten stund senare. Vi tog det lugnt ett tag hos Andreas och sedan drog vi och käkade innan vi åkte hem. Sov ut ordentligt idag som sagt och tog mig en promenad i solskenet förut. Nu har det dock mulnat på igen vilket suger. Hoppas att solen hinner komma tillbaka imorgon. Har verkligen världens vårkänslor nu! Ska inte göra så mycket idag förutom att duscha och kanske städa lite på rummet. Blev ett riktigt långt inlägg, men aja, haha. Jag hoppas att ni har haft en bra helg så hörs vi senare! Kram!
 
Här kommer lite bilder ifrån fredagen och lördagen:
Det blev en hel del bilder och minnen ifrån helgen och jag ser verkligen fram emot nästa gång! 



Eftermiddagen är fullspäckad med aktiviteter. Om en stund ska vi göra klart ett filmprojekt i svenskan där jag och min grupp gör en argumenterande film om nätmobbning. Sedan slutar jag för dagen, åker hem vid 2 och sedan tillbaka in till stan för skolans musikkonsert som vi ska fota och filma. Sist men inte minst är det då klassfest med mina goa klasskamrater! Ser fram emot det som tusan, men skulle inte förvåna mig om jag är riktigt riktigt trött efter konserten ikväll. Kanske får ta mig en powernap innan jag åker in till stan igen, haha. Får se om jag hinner blogga lite senare och isåfall hörs vi då. Kram!
 
Gosekatten i det fina vädret igår!



Lektionen gick ut på att måla illustrationer med akvarell/vattenfärg. Uppgiften var att måla åt ett ventilationsföretag och såhär blev min.
Rockade den soliga vårdagen i mina mönsterfyllda byxor.
Fin solnedgång på väg hem tidigare ikväll.
 
Om en liten stund väntar sängen för min del och imorgon tar jag en välförkänt sovmorgon. Kan ligga en hel timme exta och det gör verkligen skillnad för en! Sedan är det en kort skoldag som väntar, skolkonsert på kvällen som vi ska fotografera och filma, och sist men inte minst - klassfest! Kommer bli kanon! 



Lilla Maja, ser helt galen ut. Guuud vad lekfull hon var när jag tog den här bilden tidigare idag. Sötnosen!



Då har jag alltså bytt till en helt ny design igen. Kände att det var dags att göra det nu, särskilt när jag har haft det lite halvt jobbigt med att blogga det senaste. Tycker alltid att det känns kul när man får en helt ny och fräsch design för då kan jag oftast komma igång med bloggandet igen. Får se hur det går den här gången, men ska försöka så gott det går! Vissa saker kanske ska ändras framöver (om jag väl kan göra det), men än så länge är jag riktigt nöjd med hur det ser ut nu! Det är dock en stor reklamremsa längst upp på sidan ovanför headern, men vet inte om det ''ingår'' i själva designen. Aja, det löser sig nog till slut.
Designen är gjord av en norsk bloggerska och hon är riktigt duktig. Det är därför vissa texter kanske fortfarande står på det norska språket, som när man t.ex ska lämna en kommentar på mina inlägg, haha. Har försökt att ändra det, men har inte hittat det någonstans så det får helt enkelt vara så. Tur att norska är lätt att förstå iallafall. Länken till hennes blogg ligger vid sidomenyn och ni som vill kika in där, gör gärna det! Hon har bl.a den här gratisdesignen + två till eller något sådant. Kolla in bloggen vettja!
 



Har suttit ett tag och fixat och donat med en ny design som jag funderar på att byta till. Hittade en gratis kodmall ifrån en norsk tjej som är riktigt duktig på att skapa bloggdesigner, så det kan hända att vissa fält eller texter kommer vara på norska. Har dock ändrat det mesta till svenska, men lyckades inte hitta allt tyvärr. Men men, språket är ju lätt att förstå så jag hoppas att det ska gå ändå! Som det ser ut nu så dyker nog designen upp imorgon (om jag inte skulle ändra mig). 
 
En liten sneak-peak på vad jag har tänkt ska vara i headern. Enkelt, men roligt! Men vem vet, kanske ändrar mig i sista stund, vi får se!



Idag har solen skinit hela dagen och nu känns det verkligen som att våren äntligen är på väg på riktigt! Våran klass har inlett ett arbete tillsammans med stylisterna på skolan och idag tutade vi och körde hela gänget med fotograferingar utomhus. Jag fick två superfina modeller och det kändes som att jag fick riktigt fina och skarpa bilder. Vädret var verkligen på vår sida idag och blev faktiskt klar snabbare än jag trodde. Direkt efter det hade jag omprov i svenska där det var allt ifrån styckesindelningar till indirekt och direkt objekt. Det sätter sig verkligen ALDRIG i mitt huvud och det förvånar mig inte ifall att jag behöver göra om provet igen, haha. Har jag turen på min sida så kanske jag klarar det precis, eller det är iallafall vad jag hoppas på.
 
Morgonen började såhär. En riktigt bra start på en bra dag!



 
Är så sjukt sugen på att köpa en ny jacka nu inför våren och en jag fastnade väldigt mycket för var denna. En bomberjacka med guldbroderi på ärmarna. Så himla snygg! Dock har jag min vanliga otur med mig och den är tyvärr slut i lager just nu.. Men men, hoppas på att de får in nya så snart som bara möjligt och att en av de kommer bli min!



Herregud, vilken konstig vecka det har varit.. I början av veckan upptäckte jag att jag hade ett sår eller något form av skavsår på foten och tänkte att det var inte mer med det, inget att bekymra sig över. Man kan väl säga att jag hade helt fel kring det.. I onsdags kom jag hem efter skolan och hade riktigt ont i foten. Kändes som att jag skulle behöva kryckor för att kunna ta mig någonstans, men fick istället halta och hoppa fram på min andra fot. Lite senare på kvällen började jag frysa och det slutade med att jag låg under täcket, fullt påklädd med både täcke och filt ovanpå och trots det så låg jag och skakade. Hade då fått frossa och det var inte långt kvar tills febern satte igång. Både jag och mina föräldrar blev riktigt oroliga över vad som faktiskt hände då jag aldrig brukar bli sjuk så fort som jag blev och att jag hade ett stort sår på foten i samband med det. Det slutade med att vi fick åka in till akuten och fick då reda på att jag hade en infektion i foten. Fick snällt lägga mig på en säng och bli bedövad, ta blodprov, blodtryck osv. Grinade som en liten unge då jag har en extrem fobi för nålar och sprutor... Inte det roligaste att behöva bli stucken när man har den rädslan i kroppen hela tiden.. Är iallafall glad över att det inte var värre än så och att jag känner mig mycket bättre nu. Stannade hemma ifrån skolan resten av veckan och har i princip bott i sängen de senaste dagarna, haha. Det har varit så himla skönt att bara ta det lugnt, samtidigt som det har varit lite tråkigt att inte direkt kunna göra något. Har inte fått ha på mig skor sedan i onsdags, men idag hade jag det ordentligt för första gången och kunde äntligen gå ut och gå på en promenad utan att ha ont. Imorgon är det tillbaka till skolan igen och så får vi se vad denna veckan har att erbjuda. Ska försöka undvika att skada mig ytterligare iallafall, haha. Kram på er!
 
 



Gjorde det här för ett tag sedan. Tog en burk hemifrån och började lägga små lappar i den. På alla dessa lappar står saker som jag drömmer om att göra i livet, och så fort jag kommer på något nytt så dyker den snabbt ner i burken. Tror den kommer vara full inom kort.
 



ELISA FRÖJD



17 år gammal. Bosatt på en ö på västkusten vid namn Orust. Trivs bra med en kamera i handen och är just nu inne på mitt andra år på gymnasiet där jag går media. Älskar djur, te och varma sommardagar. Välkommen hit.



arkiv


· Maj 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februari 2014 · Januari 2014 · December 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013


kategorier


· Allmänt · Fotografi · Inspiration · Om mig · Outfit


länkar


· Blogg med Sofia · Instagram · Tumblr


design







Denna bloggen är personliga yttringar från utgivare av bloggen. Allt bruk av bilder, text eller video från bloggen måste avtalas med bloggens ansvariga utgivare.
Bloggen ligger på
blogg.no och annonser på bloggen säljes av Mediahuset Nettavisen. Ansvarig redaktör för Mediahuset Nettavisen är Gunnar Stavrum.