Hej hopp! Äntligen fredag och om bara någon timme börjar helgen för min del! Har svenska just nu där vi jobbar med debatter, vilket inte är det roligaste, men som tur är så är det här sista lektionen. Tur det.
Igår var jag på torp med Iselin och hittade faktiskt lite saker. Ett svart linne, ett glittrigt svart nagellack och ett nytt puder. Mitt förra tog precis slut så det behövdes verkligen. Åt en hel subwaymacka med kyckling och grönsaker och jag var verkligen i himlen, omnomnom! Gjorde verkligen slut på det sista av mina pengar så tack och lov att mitt studiebidrag kom idag, haha. 
Efter skolan blir det att åka hem och bara ta det lugnt och njuta av att äntligen vara ledig igen. Ska nog passa på att kolla på ett par filmer när jag verkligen kan och kanske äta något gott med familjen. Mer än så tror jag inte att det blir idag. Skönt.
 
Längtar efter den här lilla sötnosen.



Igår var det onsdag och dagen spenderades först i skolan som vanligt och sedan med Iselin. Skoldagen var rätt seg, vilket jag brukar tycka. Avslutar alltid onsdagen med en lektion på nästan 2 timmar och 30 minuter, vilket är hur segt och långsamt som helst. Men jag, Sofia och Natasha gick och käkade pizza innan iallafall så som tur är hade jag lite energi och kände mig mätt och go. 
Efter skolan följde Iselin med mig hem som sagt, och det var verkligen superkul! Vi satt flera timmar och bara pratade, lärde känna varandra bättre bl.a och det känns verkligen som att vi har känt varandra längre än bara en månad. Och godis åt vi även i mängder, passade verkligen på ordentligt. Alltid roligt att få nya vänner tycker jag, känns grymt!
 
Nu är det engelska som gäller där vi jobbar med litteraturhistoria. Lite segt ibland, men går ändå hyfsat bra. Skriver om William Shakespeare och herregud vad mycket det finns att skriva om honom.. Försöker hålla koncentrationen uppe, trots att jag är hur trött som helst. Dock går det inte så bra eftersom jag istället sitter och skriver ett blogginlägg för er, haha. Som tur är så slutar lektionen om bara en liten stund så får försöka stå ut tills dess. Efter det är det koskos som sista lektion innan vi slutar för dagen. Kram!  
 
Gårdagens underbara mat.



Jag kan nog inte vara den enda som ser så otroligt mycket fram till sommaren? Värme, sol & bad, vänner och så mycket mer! Slippa gå klädd i alla dessa tjocka vinterjackor, vinterskor, vantar och mössor. Kunna gå klädd i shorts, klänningar, bikini och converse, gud vad underbart! Det kommer bli så otroligt kul och jag kan knappt vänta tills vi är där!
 



..som inte alls är maträtten, utan namnet på vårat ämne i skolan. Lite udda kanske men såklart är det ju förkortat. Konstarterna och samhället är det som gäller och vi slutar om ungefär en halvtimme. Inte det roligaste ämnet men efteråt har vi iallafall lunch som är höjdpunkten på varje skoldag! Dock är det inte den godaste maten idag och jag är i princip pank, så det känns väl sådär. Men men, jag får väl leva på grönsaker och knäckebröd tills jag kommer hem om det skulle vara så, haha. Ha en jättebra onsdag så hörs vi senare! 
 
Lite bilder som jag tog här om dagen. GUD vad mycket snö vi har fått!



Gud, känns som om mina ögon ska stängas vilken sekund som helst och inte vill öppnas igen. Är så sjukt trött, samtidigt som jag verkligen känner för att vara uppe ett tag till. Sitter just nu i ett gruppsamtal i skype och funderar på att gå och lägga mig om en halvtimme-timme eller något. Imorgon börjar jag vid 9 så jag får sova lite längre, så himla skönt! Efter skolan följer Iselin med mig hem och sover över tills på torsdag och det ska bli jättekul verkligen! Slutar vid halv 4 och då bär det av direkt hemåt och så får vi se vad vi hittar på! 
Men nu ska jag väl snart dra mig till sängs så vi hörs imorgon igen! Kram på er! 
 
Lite fina egobilder såhär på kvällskvisten, har verkligen brist på bilder.



Började dagen med att försova mig, wiho! Orkade verkligen inte gå upp ur sängen så istället låg jag och snoozade i 45 minuter vilket gjorde att jag till slut sprang runt fram och tillbaka och inte hittade de saker som jag skulle ha. Dock är detta standard för mig numera så jag är van vid att ha en liten morgonstress innan skolan, haha. 
Skulle egentligen ha suttit mig med läxan för typ 2 timmar sedan, men nej, det har jag då inte gjort.. Har ingen ork till det överhuvudtaget, men om en stund får jag la ta och börja ändå. Ska ta och prata med Amanda en stund så att vi kan planera vårat stora arbete som vi just nu har i foto. Man borde ju tycka att det ska vara kul med tanke på att det är den inriktningen jag har valt, men just nu känner jag mig bara förvirrad.. Hoppas dock att det blir ett bra slutresultat ändå.
 
Gofika i skolan tidigare idag till filmen ''Marie Antoinette''



Vilken jäkla bra måndag det har varit! Måndagar brukar alltid vara sämst, när man är trött efter helgen och har tråkiga lektioner osv. Men den har faktiskt varit kanon! Som många utav er inte vet så är jag med i grupp på skolan som heter antimobbnings-gruppen. Det säger sig själv vad det är för något och vi vill alltså förhindra att mobbning ska förekomma. Vi har iallafall gått ut till alla klasser idag och presenterat oss och berättat lite om vårat arbete, och det har varit jätteroligt och det har gått riktigt bra! Jag som vanligtvis har jättesvårt att prata inför andra hade det faktiskt väldigt enkelt för mig, tack vare Iselin vid min sida! Awesome!! 
 
Just nu sitter jag iallafall hos Sofia och måndagen fortsätter. Åker nog hem lite senare ikväll och går nog och lägger mig rätt fort efter att jag kommit hem. Ska upp tidigt imorgon så tänker passa på att sova lite längre när jag väl kan. Vi hörs senare! 
 
Iselin & jag! ^^
Flingor, omnomnom.



01:33 och jag är fortfarande vaken. Har precis tittat klart på filmen ''She's the man'' och den var jättebra! Kröp ner i sängen med myskläderna på och täcket över mig och gjorde lite popcorn till det förut, mysigt! Nu ska jag snart gå och göra mig i ordning för natten och sedan ta en lååång sovmorgon imorgon. Men först blir det att lyssna på en liten favoritlåt som jag har just nu - Tenuousness med Andrew Bird. Godnatt på er!
 



Det klara och underbart blåa vattnet, värmen, maten, människorna och i princip allt. Hade verkligen inte haft något emot att komma tillbaka till en av de mest finaste platserna som jag har varit på - Grekland.
 
Åh, jag saknar det här nåt så fruktansvärt!



Hann inte blogga innan jag åkte förut idag, men har iallafall spenderat hela dagen med släkten. Vi har firat min lilla söta mormor som fyller hela 80 år imorgon och det har varit trevligt. Vi åt god mat, pratade och umgicks enda tills för en liten stund sedan. Kom innanför dörren för en timme sedan och det känns skönt att vara hemma igen. Har längtat efter att bara få breda ut mig i sängen och lyssna på musik.
Det händer inte så mycket mer ikväll, utan jag ska bara ta det lugnt här hemma och kanske prata med lite kompisar. Imorgon är det redan söndag igen och då tänker jag ta en rejäl sovmorgon. Kram på er!
 
Min goda hamburgetallrik med potatis, rotfrukter, grönsaker och en god sås till.
Torskrygg med potatis, grönsaker och smör till det. Det som alla tog förutom jag.
Jag och goa voven som insisterade på att sitta i mitt knä under hela bilturen. Mysigt!



Ja, äntligen har fredagen kommit till oss igen och guuud vad skönt det är med lite helg igen!! Dagen har bestått av skolan där vi inte gjorde speciellt mycket överhuvudtaget och sedan komma hem direkt efter det. Fick även gjort något som jag inte trodde att jag skulle vilja göra - solade solarium för första gången, haha. Många utav er där ute har säkert redan gjort det, men inte jag. Jag har aldrig riktigt känt behovet av att göra det, men när Amanda kom med idéen tidigare i veckan så tänkte jag: ''Aa, varför inte? Det hade varit kul att testa!'' Så vi passade på att göra det på rasten och blev riktigt röda och fina i ansiktet efteråt. Kom inspringandes 5 minuter efter att lektionen hade börjat och bilden av mitt ansikte var nog inte så fin. Var verkligen röd som en tomat, haha.
 
För övrigt så har jag inte gjort så mycket mer än att bara ta det lugnt här hemma och pratat med mina goa kompisar på skype förut. Hade egentligen planer för ikväll, men tyvärr blev de uppskjutna och vi fick bestämma oss för nästa helg istället, vilket jag ser fram emot väldigt mycket. 
Imorgon blir det att träffa min härliga släkt och äta middag på någon fin resturang och bara ha det bra tillsammans. Längesen jag träffade de sist och även längesen vi alla var samlade, så det ska bli lite kul, samtidigt som jag hade velat göra annat också. Vi åker redan vid 12-tiden imorgon, så det blir en kort sovmorgon för min del. Brukar vilja sova till 11-12 på helger i vanliga fall, men nu blir det inte så. Dock sover man bort hela dagen så det är lika bra att få komma upp i tid.
Nu blir det nog att titta på en film och sedan komma i säng helst innan 2 inatt, haha. Har inte lagt mig tidigt på evigheter, duktig som jag är. Ha en fin fredag så hörs vi snart! Kram! 
 
Hoppas på att få gosa lite med denna sötnosen innan middagen! 






Åh, vad jag bara älskar att inte ha några läxor och verkligen bara kunna slappna av här hemma! Sitter just nu och tittar på filmen ''The Avengers'' och bara har det riktigt bra. Dock är det väldigt kallt i huset och har varit hela dagen. Ville verkligen inte gå upp ur sängen imorse då det var jättevarmt under täcket och kallt på rummet. Får snart ta och vira in mig i en filt och ta en kopp te till det. Senare blir det att ta en lång dusch och sedan förhoppningsvis komma i säng i tid och invänta fredagen. Äntligen helg snart igen!!
 



Eftersom jag inte har bloggat på ett himla långt tag så tänkte jag att jag ska visa er lite vad jag har gjort under januari månad. Eftersom månaden snart är slut tänkte jag att det kunde passa bra att visa er med lite bilder ur min lilla mobil. Självklart har jag inte allt på kort, men jag har allt en hel del.
 
Jag har fikat alldeles för mycket, ätit god mat med vänner och familj, bl.a pizza, pasta och italiensk glass, och jag har lyckats att bli kär i sushi.
Jag har gjort kanske några av de mest söta och samtidigt äckligaste donutsen någonsin, men kul var det att testa på att göra de iallafall.
Jag har umgåts med mina fina vänner och haft det riktigt roligt tillsammans med de. Dock är inte alla med på bild, men det får gå ändå.
Vintern kom och jag har gått på härliga promenader med hunden, och har även gjort ett megastort collage med egentagna bilder genom åren som gått och det pryder nu min vägg i rummet där hemma. Januari har varit bra, riktigt bra faktiskt. Nu är det bara att invänta februari och se vad den månaden har att erbjuda.
(Är förresten medveten om att en bild eller två går in i menyn på sidan, men ska försöka fixa det inom kort).



Oj oj oj, tiden har bara sprungit iväg och det är snart en hel månad sedan som jag skrev här sedan. Vad hände? Jo, det ska jag berätta lite kort om för er som fortfarande läser här.
Under sista veckan i skolan innan jullov var det rena persen i skolan med läxor i nästan varenda ämne, något som jag och alla andra i min klass inte alls är vana vid. Vi är vana vid max en, kanske två läxor på en vecka, vilket är betydligt mindre än det vi hade nu. Det gjorde skolan oerhört jobbig, särskilt när man samtidigt hade saker som pågick i privatlivet utanför skolan. Nu känns allt dock hur bra som helst och jag har löst allt som inte var löst tidigare, och det är jag verkligen glad över. Skolan är förstås mindre rolig som vanligt ungefär, men jag är så glad att jag har mina fina vänner med mig här som genast gör mig på bättre humör. Utan er hade jag inte klarat av skolan, allvarligt talat. 
Iallafall, nu känner jag mig så mycket bättre så jag har tänkt att jag ska komma tillbaka med bloggandet och börja skriva lika ofta som förr. Jag ska iallafall få till minst ett inlägg om dagen, och som det ser ut just nu så har jag mycket tid över till att kunna skriva mer än ett inlägg per dag. Hoppas att det fortfarande är någon kvar som läser min lilla blogg här för nu vet ni iallafall hur läget är och vad som har hänt. 
 
För övrigt så har jullovet passerat för några veckor sedan och de första veckorna i skolan är avklarade. Kändes sådär att komma tillbaka, men första veckan var ändå helt okej. Vi hade inte så mycket att göra och det kändes roligt att träffa alla fina vänner igen efter att ha varit ledig i några veckor. Jag har både firat jul och nyår, och jag hade det verkligen jättekul. Dock firades inte julen med hela min familj i år vilket gjorde det lite trist, och konsigt för min del. Första gången utan hela min familj samlad. Men men, vi gjorde det bästa vi kunde av situationen och åt god mat, såg på Kalle Anka klockan 3, öppnade mängder med julklappar och hade det bra tillsammans. Min bästa och mest oväntade julklapp var helt klart min chokladfontän, jag som älskar choklad. Den lär användas flitigt kan jag säga.
 
På nyår åkte jag iväg till Dalsland och firade med vänner och bekanta, och jag fick även träffat helt nya ansikten som jag nu har blivit kompis med. Känns riktigt kul! Det blev en ordentlig fest då ryktet hade spridit sig om den, och jag är glad att jag åkte upp dit. Det var lite synd att jag inte fick spenderat nyår med alla som jag verkligen ville spendera det med, men jag kände mig jättenöjd efteråt. Dock var det inte lika kul dagen efter då jag var en av de som ''fick äran'' att vara med och städa i och utanför hela huset.. Men men, jag fick en riktigt god frukost efteråt så det gjorde inte så mycket för min del, haha.
 
Nu är som sagt tillbaka i skolan med nya tag och ska åtminstonde försöka att vara engegerad och göra så gott jag bara kan. Jag är riktigt riktigt skoltrött som ni säkert förstår och det känns bara som att går utför med det. Det blir liksom inte bättre och jag måste verkligen komma igång. Har haft inlämningar hit och dit, men jag har liksom ingen ork till att prestera bra eller bry mig ordentligt.. Tänker hela tiden på annat, blir distraherad osv. Ni som går i skolan vet säkert vad jag menar och hur det är. Sedan är jag så himla sugen på att plugga utomlands! Jag vet att jag har möjligheten att göra det efter gymnasiet, men det känns så himla långt kvar dit.. Skulle vilja ta ett år ledigt härifrån och komma iväg någon annanstans för ett år. Kanske till USA, England eller Australien. Förutom att plugga utomlands så vill jag bara komma utomlands. Komma iväg till värmen och bara njuta av tillvaron där. Sveriges väder för tillfället och det som har varit är inte speciellt lockande för min del, och det är jag verkligen inte ensam om att tycka.
 
Ett inlägg som blev mycket längre än vad jag trodde och som alla kanske inte orkar läsa, men nu vet ni iallafall hur saker och ting är. Det är bra. Det är väldigt bra faktiskt, och det är jag så himla glad över. Bloggen ska som sagt rulla på som vanligt nu, och de senaste dagarna har jag grejat lite med den designen som ligger uppe här nu. Den förra designen jag hade fixade jag för inte så längesedan, men jag känner att det kanske är finare att ha en header istället för ingen alls. Det såg liksom ut som att jag har en reklambild som header som Amanda sa, haha. Men nu känns det betydligt bättre, finare och mer som en ordentlig blogg för min del. Jag satt en stund med att få till en header som jag verkligen tycker om, och jag blev väldigt nöjd med resultatet. Jag tycker att bilderna och texten ovanför symboliserar mig som person och den jag är. Känns riktigt bra. Det är självklart inte jag som har gjort hela designen i sig, utan bara headern. Men hon som har gjort designen, hon är riktigt duktig! Jag tycker absolut att ni ska kolla in alla hennes designer om ni kanske vill ha något nytt och fräscht till eran blogg, eller kanske bara få inspiration eller liknande. Hennes länk ligger vid menyraden längst ner. Kika gärna in där!
Jag hoppas att ni har det jättebra där ute så hörs vi snart igen, redan imorgon om allt går som det vill. Kram på er!



ELISA FRÖJD



17 år gammal. Bosatt på en ö på västkusten vid namn Orust. Trivs bra med en kamera i handen och är just nu inne på mitt andra år på gymnasiet där jag går media. Älskar djur, te och varma sommardagar. Välkommen hit.



arkiv


· Maj 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februari 2014 · Januari 2014 · December 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013


kategorier


· Allmänt · Fotografi · Inspiration · Om mig · Outfit


länkar


· Blogg med Sofia · Instagram · Tumblr


design







Denna bloggen är personliga yttringar från utgivare av bloggen. Allt bruk av bilder, text eller video från bloggen måste avtalas med bloggens ansvariga utgivare.
Bloggen ligger på
blogg.no och annonser på bloggen säljes av Mediahuset Nettavisen. Ansvarig redaktör för Mediahuset Nettavisen är Gunnar Stavrum.